Miben más a Bóra-bér?

Üdvözlöm a bérszámfejtők világában!

A Bóra bérszámfejtő program villámgyorssá teheti a mindennapi feladatok elvégzését!

Tudja már, valójában milyen programra van szüksége? Felmérte jól a lehetőségeket? Esetleg több programot is kipróbált már?

Kedves látogató!

Felmerült már Önben, hogyan tudná hatékonyabban végeznie munkáját? Ön is úgy érzi, hogy kiegyensúlyozottabb a magánélete, ha jól teljesít a munkahelyén? Mire van szükség ahhoz, hogy gördülékenyen menjen mindez?

 

Egy jó program?

Körülnézett már a piacon, mi lehet Önnek a legmegfelelőbb megoldás? Köztudott, hogy nem mindig a legdrágább megoldás a legjobb, mindig helyezze saját igényeit előtérbe! Elég megfontolt ahhoz, hogy kiválassza a számára legjobb terméket? Mindezt úgy, hogy ne kelljen mélyen a pénztárcájába nyúlnia.

Segítünk, hogy könnyebben tudjon választani! Olyan információkhoz juthat, melyeket csak hosszas böngészés után szerezhetőek meg. Itt minden információt megtalál érthetően, egy helyen! Értékes perceket, sőt, órákat takaríthat meg!

 

Kíváncsi rá, hogyan tudna spórolni?

Fontos, hogy tisztában legyünk a ténnyel: nagy a piac, széles a kínálat. Jelen korunk rohanó világában nincs mindig időnk, hogy elmerüljünk az információk áradatában, és több órát eltöltsünk azzal, hogy kiválasszuk a legjobb megoldást.

 

Ár/Minőség dilemma

Mindenki más-más szempontok alapján dönt. Van, akinek a minőség az elsődleges szempont, és ezért hajlandó magas árat fizetni, másoknak az alacsony ár a döntő kritérium. Különböző kockázatok merülhetnek fel a döntés során. Vajon jól döntött-e, nem volt túl elhamarkodott? A legolcsóbb alternatívát választja a piacon, mondván, hogy az is jó lesz? Vagy a legdrágábbat, mert mindenki azt használja, és ez biztosíték arra, hogy megfelelő a minősége?

Valójában azt tudja a termék, amire szüksége van? Mennyi időbe telik megtanulni a használatát? Ezekre a kérdésekre megkaphatja a választ, ha kipróbálja a terméket, mielőtt dönt. Szeretnénk megkönnyíteni a dolgát! 

 

Hogyan tud nyerni a Bórával?

  • 100% pénz visszafizetési garancia 90 napon belül
  • Kedvező havidíjas bérleti konstrukció biztosítása
  • Számfejtendők létszámától függő árak
  • Szakmai támogatást biztosít
  • Üzemeltetési támogatást ad
  • NAV bevallások egyszerűen elérhetőek
  • Felhasználó barát, egyszerűen kezelhető, átlátható
  • Sokoldalú segítségnyújtás 

Próbálja ki most!

Bérszámfejtés

A humán erőforrás a vállalkozások működésének egyik legfontosabb eleme. A munkaviszony egy olyan emberi közreműködés, mely csak jogilag szabályozott keretek között működhet. A munkaviszony során a munkáltató köteles a munkabér fizetésére, a munkaszerződésben meghatározott időszakonként ? jellemzően havonta.

Tehát a vállalkozás köteles bérszámfejtés keretében havonta, vagy más periódusonként rögzíteni és dokumentálni a munkavállalói által elvégzett munka mennyiségét, valamint elszámolja, és számviteli nyilvántartásaiban rögzíti a munkaszerződésekben foglaltak alapján a végrehajtott munkáért járó munkabért. A bérszámfejtés során ezek a tételek a vállalkozás rövid lejáratú kötelezettségei közé kerülnek egészen a bér kifizetéséig.

bérszámfejtés folyamatát számos adójogszabály illetve társadalombiztosítással kapcsolatos jogszabály a munkáltató kötelezettségeként írja elő, így a bérfizetés során mind a magánszemély, mind pedig a saját adó- és járulékkötelezettségét bevallja, a szükséges adókat, járulékokat, előlegeket pedig köteles befizetni. Ebből adódóan a bérszámfejtés során nem csak a magánszemély részére az adott időszakban járó bér állapítandó meg, hanem az ehhez kapcsolódó adó- és járulékteher mind munkavállalói, mind munkáltatói oldalon. A bérszámfejtés után ezek aktív kötelezettségként szerepelnek a vállalkozás könyveiben.

A bérszámfejtést követően a vállalkozás a bér kötelezettségeit teljesíti a munkavállalók felé. Napjainkban ez leginkább banki átutalással történik, de lebonyolítható készpénzes fizetéssel is.

Készpénzben történő munkabér fizetés esetén jelentkezhet az a probléma, hogy a munkavállaló felé kötelezettségként elszámolt bért a munkavállaló nem veszi fel a pénztárból. Ebben az esetben a vállalkozás a fel nem vett járandóságot továbbra is kötelezettségként tartja nyilván. A fel nem vett bérért a munkavállaló a követelés Ptk. szerinti elévülési idején belül jelentkezhet. Azt követően a vállalkozás a fel nem vett bért bevételként számolja el.

A számviteli törvény alapján bérköltség minden olyan kifizetés, amely a munkavállalókat, az alkalmazottakat, a tagokat megillető, az érvényes rendelkezések szerint bérként vagy munkadíjként elszámolandó járandóság, az alkalmazásban állók és a munkavégzésre irányuló további jogviszonyban állók részére bérként számfejtett, elszámolt összeg (ideértve az üzleti év után elszámolt, jóváhagyott prémiumokat, jutalmakat, valamint a 13. és a további havi fizetést is). Ide kell érteni továbbá a természetes személy tulajdonos (tag) személyes közreműködése ellenértékeként kivett összeget is.

A számviteli törvény továbbá szabályozza, hogy számviteli szempontból mi tekintendő bérjáruléknak. Eszerint bérjárulék minden olyan, adók módjára fizetendő összeg, amelyet a személyi jellegű ráfordítások vagy a foglalkoztatottak száma alapján állapítanak meg, függetlenül azok elnevezésétől.

 

Bérszámfejtés a gyakorlatban

A bérszámfejtés nem olyan egyszerű a gyakorlatban, mint ahogyan sokat gondolják. A folyamat során számos kérdés és nehézség merülhet fel, minden vállalkozási forma esetén más-más járulékfizetési szabályok vannak, ezért szükséges, hogy átfogó ismeretekkel rendelkezzen a témával kapcsolatban, hogy megtalálhassa a vállalkozása számára legkedvezőbb feltételeket, hogy optimalizálhassa vállalkozása kiadásait. Ebben segít Önnek a Bóra bérszámfejtő program, melynek segítségével egyszerűen és pontosan elvégezheti a bérszámfejtést. A Bóra könnyen kezelhető, felhasználóbarát program, mely hasznos segítséget nyújt vállalkozásának.

 

Próbálja ki most!